Het voorlopige resultaat van de onderhandelingen is dat de Nationale Partij Suriname (NPS) de enige partij is die in alle districten kandidaten kan stellen op het niveau van De Nationale Assemblee. De NPS zal in Paramaribo, Para en Coronie de lijst trekken. Er heerst ontevredenheid over de gang van zaken bij verschillende partijen.

 

Publicidade

Op zaterdag 10 januari tijdens een vergadering in Grun Dyari bleken de NPS-structuren tevreden te zijn met de onderhandelingen en samenwerkingsverbanden die de partij aan het uitwerken is. Het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland kreeg op de bijeenkomst groen licht om verder te gaan op het ingeslagen pad. Eerder keurden de structuren de samenwerking op ressortraad- en districtsraadsniveau met de NPS, VHP, SPA, DA91, PL, BEP en KTPI reeds goed.

 

Voorzitter Rusland gaf de structuren vergadering gedetailleerd aan wat de stand van zaken is en de posities waar de NPS voor gaat in de verschillende districten, waaronder Paramaribo. Tevens gaf de partijvoorzitter aan dat het streven bij de gesprekken is overeenstemming te bereiken op het niveau van De Nationale Assemblee.  De partijleiding heeft al overleg gehad met de verschillende structuren uit de districten en continueert deze de komende week verder om zo optimaal overleg te hebben met het veld. Gehoopt wordt dat de partijen op korte termijn de onderhandelingen zullen afronden. De NPS zal ook een samenwerkingsverband aangaan met de Politieke Vleugel van de FAL, de PVF.

 

Comentar

Comentar