spot_img
spot_img

Notarissen boeren goed bij anti-corruptiewet

Atualizado há

Zodra de anti-corruptiewet goedgekeurd is door De Nationale Assemblee (DNA), zullen notarissen er erg goed bij varen. In het wetsontwerp is namelijk opgenomen dat een ieder die een publieke functie heeft bij een notaris naar keuze verplicht zal zijn een verklaring af te leggen over zijn inkomen, bezittingen en schulden.

Publieke functionarissen zijn behalve leden van de regering, het parlement en de rechterlijke macht, ook ambtenaren, semi-ambtenaren en personeelsleden van openbare of particuliere instellingen die belast zijn met de openbare dienstverlening. Jaarlijks moet deze verklaring afgelegd worden. De gemaakte kosten mogen van de belasting afgetrokken worden.

Enkele parlementariërs namelijk Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP), Carl Breeveld (DOE) en Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) zijn blij met deze verplichte verklaring. Wel moet volgens hun de uitzonderingsmogelijkheid die het wetsontwerp biedt niet genegeerd worden.

- Publicidade -

Alleen hoge functionarissen en ambtenaren die voortdurend met het publiek in aanraking komen, zullen de verplichte verklaring moeten geven.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App