spot_img
spot_img

Nog veel werk aan de winkel voor Suriname op gebied van standaardisering

Atualizado há

Op dinsdag 14 oktober, Wereld Standaardendag, geeft Murwin Pawirodinomo, woordvoerder van het Surinaamse Standaarden Bureau (SSB) an dat er in ons land nog heel wat werk te verzetten is op het gebied van standaardisering.

 

“Landen die internationale standaarden hebben geïntegreerd in hun beleid en hun regels zijn beter in staat hun bevolking te beschermen en ze een grotere keuze aan kwaliteitsproducten te geven”, aldus een passage uit een persbericht van het SSB.

- Publicidade -

 

“Wij zijn in Suriname op het moment waarop een aantal nationale en internationale standaarden zijn vastgesteld. Dat is bij lange na niet genoeg wanneer je bedenkt dat kleinere landen zoals St. Lucia al ruim tweehonderd standaarden hebben vastgelegd en Suriname de dertig nog niet heeft bereikt”, merkt de woordvoerder op.

 

Onder andere testlaboratoria en instellingen voor certificering zijn slechts enkele infrastructurele zaken die aangepast moeten worden dan wel nodig zijn. Thans worden Nederlandse instellingen gebruikt.

 

Verder merkt Pawirodinomo op dat zowel het standaardenbureau als het Ijkwezen dezelfde wettelijke grondslag hebben. “Wettelijk is vastgesteld dat het standaardenbureau het metrologisch instituut van Suriname moet worden.” Dit houdt in dat de dienst Ijkwezen overgeheveld moet worden naar het Standaardenbureau. “Wij zijn nog bezig dit wettelijk in orde te maken”, aldus Pawirodinomo.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: