spot_img
spot_img

Nog steeds zuinig omgaan met energie

Atualizado há

- Publicidade -

“Ofschoon de Energie Bedrijven Suriname (EBS) sinds eind augustus niet aan ‘load-shedding heeft gedaan, beteket het nog niet dat het gevaar is geweken. We zitten nog steeds dichtbij de grens van de beschikbare 200 MW. Er moet nog steeds zuinig worden omgesprongen met stroom”. Dit zegt technisch directeur Marcel Eyndhoven. Naar zijn zeggen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

 

Wanneer de droge tijd haar climax bereikt in oktober, zal het stroomverbruik het hoogst zijn. Omdat het dan erg heet is, zullen meer ventilatoren en airco’s draaien. Bijvoorbeeld koelkasten en freezers worden vaker opengemaakt. En tenslotte beginnen de scholen weer in oktober.

- Publicidade -

 

President Desi Bouterse gaf tijdens een persconferentie aan dat de overheidskantoren tijdelijk tot 12.00 uur zouden draaien. Momenteel woreden hierover nog gesprekken gevoerd met de sociale partners. Intussen wordt er gewerkt aan de transmissielijn van Tout Lui Faut naar Menckendam. Er moet nog beslist worden hoe hoog de tarieven zullen worden alsook wanneer ze zullen ingaan.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: