spot_img
spot_img

Nog niet alle scholen bespoten tegen Chikungunya

Atualizado há

- Publicidade -

Er heerst enige onrust bij schoolleiders van diverse scholen in stad en district, aangezien hun school nog niet bespoten is tegen Chikungunya. Aan het begin van het nieuwe schooljaar werden besmette kinderen huiswaarts gestuurd, omdat gevreesd werd dat zij de rest van de school zouden besmetten. Enkele schoolleiders hebben uit eigen middelen beschermingsmiddelen, zoals DEET, aangeschaft.

 

Het Bureau Openbare Gezondheidzorg(BOG), het Nationaal Leger en het Directoraat Openbaar van het Ministerie van Openbare Werken(OW) zijn vanaf de vorige week bezig met de landelijke campagne om alle broedplaatsen van de Chikungunya-muskiet op te ruimen. Naast grofvuil ophalen, moeten alle scholen en overheidsgebouwen worden bespoten.

- Publicidade -

 

Het Caribische Agentschap voor de Volksgezondheid (Carpha) heeft inmiddels gewaarschuwd dat de uitbraak van het virus zijn piek nog niet heeft bereikt in Suriname. Er is nog geen vermindering van besmette personen opgetreden, integendeel verspreidt het virus zich steeds verder.

 

Met het oog op het regenseizoen dat binnenkort van start gaat en waardoor er een groot aantal broedplaatsen bij zal komen, zal er meer actie worden ondernomen tegen de muggen die Chikungunya verspreiden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: