Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

De prioriteit nu voor het ministerie van Volksgezondheid is het bestrijden van Covid-19. Dit zal volgende de nieuw aangetreden minister, Amar Ramadhin, gedaan worden met alle ten dienste staande middelen inclusief geste vanuit het buitenland. Het protocol van overdracht is vandaag ondertekend geworden door gewezen minister Antoine Elias en minister Ramadhin. Hij gaf aan dat de komende negen maanden de focos gelegd wordt op het in stand houden van de vitale diensten. Dit betekent dat de komende negen maanden er geen nieuwe projecten ingevoerd zullen worden.

“Het land verkeert in een diepe financiële put”, zegt Ramadhin. Als hij de vertaalslag maakt naar het ministerie van Volksgezondheid dan komt staat vast te stellen dat het ministerie een essentiële rol inneemt in de gezondheidzorg. Alle inspanningen zal gepleegd moeten worden om de vitale diensten in stand te houden. Er zal een assessment gedaan moeten worden om in kaart te brengen wat gedaan zal moeten worden.

Publicidade

De aanvoer van medicamenten en medische hulpverbruik middelen, behoeft volgens de nieuwe minister dringend aandacht om deze zo spoedig mogelijk veilig te stellen en te garanderen. Hij geeft aan dat de eerste kennismaking met de staf heel positief was en dat de uittredende minister Elias hem op een respectvol manier heeft ontvangen. Hij appricieert dat en wenst Elias veel succes verder. Als minister dat hij eerst ingewerkt moeten worden maar prioriteit blijft Covid-19 omdat verschillende instanties uit het veld al hun bezorgdheid hebben geuit over de zorgelijke ontwikkeling rond het virus.

Comentar

Comentar