spot_img
spot_img

Nieuwe ICT-opleidingen op IOL

Atualizado há

In het nieuwe collegejaar zullen er twee nieuwe ICT-opleidingen aangeboden worden op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Het betreffen enerzijds een tweejarige computer based education op LO-niveau, die is bedoeld om moderne technologie op scholen in te zetten ter ondersteuning van het bestaande curriculum alsmede een opleiding betreffende onderzoeksgericht onderwijs op basis van toegepaste wetenschap en technologie. Laatstgenoemde opleiding duurt drie jaar en is op Bachelor-niveau.

De nieuwe opleidingen zijn in eerste instantie bestemd voor leerkrachten van de basis- en VOJ scholen en voor ICT-leerkrachten van de middelbare school. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft buitenlandse ICT deskundigen bereid gevonden om met Surinaamse deskundigen te werken aan het opzetten van deze nieuwe ICT- opleidingen.

Samen met The Institute (International Institute for Education for Development) geleid door de Braziliaanse Rossana Silva heet het Minov wereldwijd beurzen weten te verkrijgen voor Surinaamse studenten. Per academisch jaar zullen zij 1700 US dollar, eventueel verdeeld in kavels, betalen. Met de Nationale Ontwikkelingsbank en andere financiële instituten wordt thans nagegaan hoe studenten een studielening te verstrekken.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App