spot_img
spot_img

Nieuw Suriname verleent alleen onder condities quorum

Atualizado há

Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname (NS) hebben met assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons afgesproken, dat ze slechts onder condities quorum zullen verlenen. Ondanks de behandeling van de ontwerpwet ‘constitutioneel hof’ na op de agenda stonden, zullen ze niet als eerst worden behandeld. De vergadering zal beslissen welke ontwerpwetten eerst aan de orde komen.

 

Monorath ziet graag dat de dierenwelzijn- en advocatenwet behandeld en afgekondigd worden, aangezien het volgens hem om wetten van algemeen belang gaat. Over het Constitutioneel Hof moeten er nog fundamentele discussies gevoerd worden. “Wij zijn bang als de Mega Combinatie het constitutioneel hof en de begroting afgerond hebben, dat andere wetten niet meer aan de orde zullen komen. Wij willen toch dat er tastbare resultaten worden achtergelaten”, aldus Monorath.

 

De NS hoopt dat de leiding van de Mega Combinatiefractie zich aan de gemaakte afspraken houdt. “Mocht dat niet gebeuren, zullen wij onze medewerking gelijk stoppen. Zonder ons is het haast niet mogelijk een een vergadering te houden. Dat is ook gebleken de afgelopen vier maanden”, zegt Monorath. Eerst wordt de huishoudelijke vergadering gehouden, waarbij ook de begrotingen aan de orde komen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App