spot_img
spot_img

Nieuw Front fractie wil spoed DNA vergadering over Ebola

Atualizado há

De Nieuw Front assembleeleden willen spoedig een openbare vergadering van De Nationale Assemblee waarin de gevaren van het ebola-virus en een eventuele dreiging hiervan voor Suriname besproken zullen worden.

 

Alleen al de bijkans 10.000 besmette personen in West-Afrika van wie ruim 5000 zijn overleden en het feit dat de epidemie zich uitbreidt naar nieuwe gebieden benadrukken de noodzaak van deze spoedvergadering. Behalve West- Afrika zijn er reeds in zowel de Verenigde Staten van Amerika (VSA) als in Spanje besmettingen geconstateerd. In de VSA is er zelf een dode te betreuren.

 

Vragen als:

– Is ons land voorbereid op een eventuele uitbraak van ebola?

– Welke maatregelen zijn reeds getroffen dan wel getroffen worden om de bevolking te beschermen tegen een eventuele epidemie?

– Hoe informeren de regering c.q. de minister van Volksgezondheid en het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) de bevolking over het ebola-virus ?

Ruth Wijdenbosch, Guno Castelen, Radjkoemar Randjietsingh, Hesdey Pigot, Asiskumar Gajadien, Mahinder Jogi en Ganeshkumar Kandhai hebben de brief naar assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons getekend.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App