spot_img
spot_img

Niet overschakelen van analoge naar digitale tv geen zonde

Atualizado há

- Publicidade -

Televisiestations die niet overschakelen van analoge naar digitale televisie lopen geen kans een boete opgelegd te krijgen. Desondanks ziet volgens Jerrel Pinas, woordvoerder van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, de overheid graag dat per juni 2015 men volledig overgegaan zal zijn op digitale televisie. “Wie geld heeft, investeert. Er is geen subsidie aan verbonden. Als deze streefdatum niet wordt gehaald, staat er geen boete of sanctie op.”

 

Vooralsnog hebben slechts de Algemene Televisie Verzorging (ATV) en de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) de overschakeling gemaakt. Terwijl ATV reeds volledig digitaal is, is de STVS in enkele districten nog analoog te volgen. Pinas weet niet in welke mate ondernemers zich hebben voorbereid op de digitalisering. De overschakelingskosten naar digitale televisie variëren tussen de 50.000 en de 250.000 US dollar.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van de directeur bij SCCN Televisie, Isfahany Naggesserssing, is de streefdatum voor hem wel haalbaar. “Na de mededeling en instructies van de TAS, zijn we gelijk begonnen met ons huiswerk.” De SCCN topman is de mening toegedaan dat de overheid televisiestations niet moet subsidiëren voor de overschakeling. “Toen de stations begonnen, is dat ook zonder subsidie gebeurd. Ik vind dat we als land al lang digitaal moesten gaan.”

 

De kwaliteit van het beeld en het geluid zijn bij digitale televisie vele malen beter dan bij analoge televisie. Ook kan men informatie vinden over de uitzending.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: