spot_img
spot_img

Nickerie heeft hoogste slagingspercentage

Atualizado há

- Publicidade -

Met een slagingspercentage van 70,7 procent heeft het district Nickerie dit schooljaar wederom het hoogste slagingspercentage van Suriname behaald bij de glo-toets. 428 van de 632 districtskinderen oftewel 67,8 procent die deelnamen aan de toets zijn geslaagd voor de Mulo, terwijl 18 (2,9 procent) voor het Lager Beroepsonderwijs zijn geslaagd. De overige leerlingen kregen een ander schooladvies gekregen. Nickerie scoort al negen jaar achter elkaar het beste resultaat voor de glo- toets.

Dit resultaat is te volgens onderwijsinspecteur Roy Katisa te danken aan de gezamenlijke inzet van de kinderen, de leerkrachten en de naschoolse opvang. Het contact van de ouders met de school was dit jaar minder. Dit lag volgens Katisa aan de lange werkdagen van de ouders. Hierdoor waren ze niet op de hoogte van de leerprestaties van hun kinderen. “We willen daar het nieuwe schooljaar verandering in brengen, zodat wij het slagingspercentage weer kunnen opschroeven volgend jaar”.

De directrice van OS Zeedijk, Diane Hofdom, is bijzonder trots op haar acht zesdeklassers die allemaal geslaagd zijn voor de Mulo. “Onze kinderen waren op hun best en daarmee bewezen dat wij honderd procent geslaagden hebben” aldus Hofdom. Vanaf het begin van het schooljaar is met de zesdeklassers gesproken en gedurende het schooljaar zijn er ook motivatiegesprekken gevoerd om hun best te doen.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: