spot_img
spot_img

Newmont op middellange termijn positief voor Suriname

Atualizado há

 Suriname’s kredietprofiel kan op middellange termijn positief beïnvloed worden door de ontwikkeling van de Newmont/Merian-goudmijn, vanwege de groei, de werkgelegenheid, de fiscale inkomsten en deviezen die hieruit zullen voortkomen. Dit staat in en door ratingbureau Fitch uitgegeven verklaring. Bauxiet, goud en olie zijn belangrijkste bronnen van inkomsten voor de Surinaamse economie. 

In 2013 heeft de mijnbouwsector bijgedragen tot 28% van de fiscale ontvangsten en 88% van de export. Volgens Fitch kunnen de investeringen en dubbele industriële goud productie in de Merian-mijn ruim US$ 1 miljard (18% van het bbp) betrekken.

Het ratingbureau verwacht verder dat de reële bbp-groei tot 4,2% kan oplopen in 2015 terwijl in 2014 deze kan stijgen tot 3,7% in 2014, vanwege nieuwe investeringen in de mijnbouw. De overheid heeft de optie om met 25% van operatie in te komen, hetgeen neerkomt op een bedrag van US$ 200 miljoen (3,6% van het bbp). Dit bedrag zal voortkomen uit commerciële leningen ondersteund met de inkomstenstroom van het project.

- Publicidade -

Voor een nieuw partnerschap met Iamgold wil de overheid een soortgelijk bedrag inzamelen. Dit project is uitgesteld tot 2015-2016. Volgens deskundigen van Fitch zal de schuldenlast van Suriname, , zelfs met de buitenlandse leningen in 2015-2016, onder de mediaan van 36% van het bbp blijven. Zowel de investeringen van Newmont als de leningen van de overheid zullen de betalingsbalans ondersteunen.

Gemiddeld zou het tekort op de lopende rekening in 2014-2015 met 5,3% kunnen toenemen, maar naar verwachting zal dit volledig worden gefinancierd door buitenlandse directe investeringen.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App