spot_img
spot_img

Negatief reisadvies voor ebola-landen

Atualizado há

- Publicidade -

Maandag 20 oktober heeft het ministerie van Buitenlands Zaken via een protocol  Surinaamse staatsburgers afgeraden naar de door ebola getroffen landen Sierra Leone, Guinee en Liberia af te reizen. “Aan Surinaamse staatsburgers en ingezeten wordt het advies gegeven het reizen naar bovengenoemde risico-landen in West-Afrika te voorkomen of zelfs te vermijden”.

Verder is in het protocol aangegeven dat alle niet-Surinamers die 21 dagen voor vertrek naar Suriname in een van de drie door Ebola getroffen landen zijn geweest, geen visum voor Suriname of toestemming om af te reizen zullen krijgen. Ze worden slechts toegelaten op vertoon van een internationaal erkend en officieel gezondheidscertificaat waaruit blijkt dat ze Ebola-vrij zijn. Indien er tóch mensen uit die landen komen en kans zien Suriname binnen te komen, onder wie ook Surinamers, zullen ze bij  de desbetreffende grenspost van binnenkomst gedurende 21 dagen in quarantaine worden gesteld en gemonitoord worden tenzij ze een gezondheidscertificaat bij zich hebben.

De gezondheidsautoriteiten zullen in samenwerking met het Bureau Nationale Veiligheid de monitoring en quarantainestelling uitvoeren. Reeds in het vliegtuig op weg naar Suriname, zullen reizigers een zeer uitgebreid gezondheidsformulier moeten invullen.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: