spot_img
spot_img

Nederland beëindigd WK-Voetbal met brons

Atualizado há

In de troostfinale om de derde en vierde plaats van het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 heeft Nederland de derde plaats veroverd. Nederland won van het gastland Brazilië met 3-0.

Brazilië heeft zich na de verpletterende nederlaag tegen Duitsland (7-1) duidelijk nog niet hersteld. Een overtreding van Thiago Silva op Arjen Robben leverde Nederland reeds in de derde minuut een penalty op, die door Robin van Persie benut werd. De overtreding leverde Thiago een gele kaart op.

In de zeventiende minuut was het Daley Blind die het tweede doelpunt maakte voor Oranje. Uiteindelijk zorgde Georginio Wijnaldum voor doelpunt nummer drie. Dat gebeurde in de blessuretijd.

De laatste twee wedstrijden zal Brazilië niet makkelijk vergeten: maar liefst tien doelpunten heeft het gastland tegen zich gehad terwijl het zelf maar één keer de bal in het net van de tegenstaander zette. Ofschoon de Oranjespelers niet zo happig waren om de troostfinale te spelen, hebben ze door de motivatie van coach Van Gaal toch de bronzen medaille weten te behalen.