spot_img
spot_img

NDP had informatiegesprekken met andere politieke partijen

Atualizado há

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft maandag met alle politieke partijen die zetels hebben behaald bij de afgelopen verkiezingen een gesprek gehad.

reunião presidente bouterse, outros partidos politicos, suriname2Dit in aanloop naar eventuele samenwerkingsgesprekken die woensdag van start gaan om te komen tot een regeringsformatie en een coalitie in De Nationale Assemblee (DNA). Er is volgens Bouterse nog niet gesproken over de verdeling van ministersposten en andere politieke posities. De gesprekken hadden een oriënterend karakter waarbij de politieke partijen hun inzichten konden delen met Bouterse met betrekking tot de toekomst van Suriname. Bouterse op zijn beurt heeft ook de richting aangegeven waar hij de komende vijf jaren naar toe wilt met de ontwikkeling van Suriname.

Het eerste gesprek die de NDP hield was met de VHP; de een na grootste politieke partij in Suriname. Aanvankelijk wilde de NDP niet met de VHP onder leiding van Chan Santokhi praten maar op het laatste moment is besloten water bij de wijn te doen. Daarna kwam ABOP van Ronnie Brunswijk aan de beurt en vervolgens de NPS. Later op de dag werd BEP ontvangen en vervolgens DOE en PALU.

Al deze politieke partijen nemen nu een afwachtende houding aan en kijken uit naar een vervolggesprek met de NDP; de winnaar van de onlangs gehouden verkiezingen

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: