spot_img
spot_img

Nationale Loterij in gelijk gesteld door OM

Atualizado há

- Publicidade -

Op donderdag 12 februari werd de politie door het Openbaar Ministerie (OM) opgedragen erop te letten dat er bij loterijen van geld en goederen steeds een vertegenwoordiger van de Nationale Loterij Suriname (NLS) aanwezig is. Dit heeft de waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Baidnath Panday per brief laten weten aan het hoofd van de Speciale Diensten van de politie, Antonio Chin en de districtscommissaris Paramaribo-Noordoost. Met deze uitspraak krijgt NLS gelijk in haar conflict met loterijuitbaters.

 

“Gaarne verzoek ik u erop toe te zien dat de controle op de trekkingen van geld- en goederenloterijen plaatsvinden onder toezicht van een vertegenwoordiger van het Landsbedrijf Nationale Loterij en een door de districtscommissaris aangewezen ambtenaar van politie”. Dit is een reactie van de pg op een eerder schrijven, waarbij het Korps Politie Suriname vraagt hoe de Loterijwet geïnterpreteerd moet worden.

- Publicidade -

 

De uitbaters van Suribet en de Straatcodeloterij hebben na een conflict met de NLS geruime tijd de trekkingen gedaan zonder toezicht van NLS. De NLS verzette zich jarenlang hiertegen, echter zonder ondersteuning van de autoriteiten.

 

Desire Hooghart, NLS-directeur, is erg ingenomen met de opdracht van de pg. “Ik ben blij dat de instanties nu wel in actie komen.” Hij vraagt zich weliswaar af als de gehouden trekkingen, zonder toezicht,wel geldig zijn.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: