spot_img
spot_img

Nationale groeiagenda nodig voor diversificatie economie

Atualizado há

Om de diversificatie van de Surinaamse economie op gang te krijgen zal er een nationale groeiagenda moeten worden opgesteld.

Dit zegt minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI). Deze Industrial Policy is gebaseerd op feitelijkheden en strategische keuzes die breed gedragen moeten worden. “Iedereen moet betrokken worden en meehelpen. Onze zwakte zit namelijk voor een deel in gebrek aan besluitvaardigheid en gezamenlijke uitvoering”, zegt de minister. Dit is een van de grootste uitdagingen waarmee de regering te kampen heeft.

“Hoewel wij werken binnen de contouren van de conceptstrategie die voort bouwt op het werk van de Competitiveness Unit Suriname van de afgelopen 3 jaar zal pas in de loop van het volgend jaar 2016 verdere uitwerking met diverse stakeholders kunnen plaatsvinden voor een breder draagvlak”, zegt de minister. Er zal het ministerie voor de uitvoering aan capaciteitsversterking moeten doen door herinrichting van de instituten van het ministerie. Ook zal er op HI een nieuwe directoraat opgezet worden om de Industriële ontwikkeling op gang te brengen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App