spot_img
spot_img

Nationaal kunstcentrum voor Suriname

Atualizado há

Diverse concept modellen voor een op te zetten nationaal kunstcentrum Suriname liggen reeds klaar. Bij de opening van de Nationale Kunstbeurs (NK) donderdag 30 oktober in Sana Budaya gaf minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) aan dat nu wordt nagegaan hoe dit centrum gefinancierd zal worden. “We hopen de dromen van wijlen Thea Valk voor de opzet van een centrum werkelijkheid te maken. Ze heeft zich bijzonder ingezet voor de NK”, zei de bewindsman.

 

De NK wordt dit jaar voor de 49ste keer gehouden. De eerste NK welke in 1965 werd gehouden, was een openluchtexpositie in de Palmentuin. Volgens Michel Brahim, voorzitter van de stichting Nationale Kunstbeurs, heeft dit evenement zijn bestaansrecht bewezen. De bewindsman herkent bij de beurs drie doelstellingen namelijk de bevordering van kunstwerken, de verbetering van de kwaliteit van de kunstwerken en de waardering van de kunstenaars. Zowel Brahim als Adhin menen dat de beurs een platform is voor gevestigde en nieuwe kunstenaars, waar de jongelingen andere methoden en inzichten kunnen verwerven van hun superieuren.

- Publicidade -

 

Vanwege een samenwerking tussen het Minov en de stichting, kunnen scholieren de beurs in de ochtend bezoeken, waarbij de leerkrachten lesopdrachten verbinden aan de bezoeken. “Er zit mogelijk een kweekvijver voor toekomstige kunstenaars in de groep leerlingen. Ze kunnen geïnspireerd worden als ze de kunstwerken zien staan.” Adhin bekijkt mogelijkheden om de stichting Nationale Kunstbeurs financieel te ondersteunen.

 

De beurs duurt tot en met zaterdag 8 november en wordt gehouden in Sana Budaya. De openingstijden zijn overdag van 09.00 uur tot 13.00 uur en in de middag van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op de zondag is de beurs alleen ‘s middags te bezoeken.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: