spot_img
spot_img

Naschools sportprogramma voor Suriname

Atualizado há

Voor het eind van 2014 zal Suriname een naschools sportprogramma hebben. Het project ‘Caricom After School Program’ wordt samen met enkele Caricomlanden uitgevoerd en focust zich op jongeren tussen 12 en 19 jaar, met name de potentiële ‘drop-outs.’

 

Michael Watson, ex directeur Sportzaken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, is de trekker van het programma in Suriname. Tijdens een congres van stichting Rumas over drop-outs dat gehouden werd op vrijdag 17 oktober, maakte Watson dit bekend. “Scholen en ouders gaan een belangrijke rol spelen om de risicojongeren te identificeren”, geeft Watson aan.

- Publicidade -

 

Vanwege enige vertraging is het programma niet meer in augustus gestart zoals de bedoeling was. “Het kan elk moment van start gaan”, verzekert Watson. Guyana, Grenada, Anguilla, St. Lucia en St. Vincent and the Grenadines beginnen tegelijk met Suriname. Thans worden er personen getraind als begeleiders. De UNDP en overheden van de lidlanden zorgen voor de financiering van dit project.

 

Het doel is om middels sport- en bewegingsactiviteiten leiderschapskwaliteiten en verantwoordelijkheid bij te brengen bij de doelgroep hetgeen moet leiden tot een gedragsverandering.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: