spot_img
spot_img

Nabestaanden 8 december- slachtoffers vestigen hoop op nieuwe regering

Atualizado há

Naar zeggen van Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de 8 december- slachtoffers, kan er, ofschoon de zaak thans strafrechtelijk voor een jaar in een impasse zit, toch eerder een wending komen.

 

Essed: ‘Als er bij de verkiezingen op 25 mei een andere regering komt, kan die de Amnestiewet intrekken. Ook zou het kunnen dat het constitutioneel hof, dat in oprichting is, aan het werk gaat en een uitspraak doet over de schorsing”.

- Publicidade -

 

Op maandag 2 maart heeft de Krijgsraad de behandeling van de zaak tegen Edgar Ritfeld met een jaar uitgesteld, aangezien zij de mening is toegedaan dat de zaak tegen Ritfeld gelijktijdig in behandeling genomen moet worden met de strafzaak tegen de overige verdachten.

 

In 2010 schorste de Krijgsraad het 8 decemberproces na aanname van de Amnestiewet door het parlement. Toen beriep de Krijgsraad zich op het standpunt dat het Constitutioneel Hof zich moet buigen over een eventuele inmenging.

 

Nu wordt gewacht op De Nationale Assemblee die de wet inzake de werking van het Constitutioneel Hof moet behandelen en goedkeuren. De openbare vergadering van deze wet is door perlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons aangehouden.

 

Volgens de oppositie is de wet nog niet gereed voor openbare behandeling. Bovendien vindt de oppositie dat de wet niet in het belang is van de samenleving.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: