spot_img
spot_img

Muloschool begin tweede schooljaar officieel geopend

Atualizado há

- Publicidade -

Na 13 maanden is de muloschool Botromankiweg op woensdag 5 november officieel geopend. “We zijn op 1 oktober 2013 gestart met 34 leerlingen. Maar gaandeweg 15 oktober had ik 130 leerlingen hier op school zitten,” zegt een trotse schoolleider Soenita Bholanath. Zelfs de kinderen die op andere scholen geen plek hebben gevonden, zijn op de Muloschool Botromankiweg geplaatst. “Ook de leerlingen die vorig jaar dispensatie hebben gekregen, zijn ingeschreven. En ik ben trots op ze. Want ze hebben hun best gedaan.” 
Volgens Bholanath zijn 10 van de 17 examen kandidaten geslaagd. “Dat komt neer op 58,8% geslaagden. In percentage uitgedrukt lijkt het niet veel. Maar tien kinderen die het echt moeilijk hebben gehad, hebben nu een heldere toekomst,” aldus de directeur. Ze is haar leerkrachtenkorps ook bijzonder dankbaar dat ze zich zo hebben ingezet voor een gemiddeld overgangspercentage van 84,4% bij klas1 tot klas 3. “Ik moet de ouders en Minov ook mijn complimenten geven.”

Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt ook trots te zijn op deze kinderen en geeft de leerlingen mee dat er veel meer van hen wordt verwacht. “We zijn op alle gebieden zaken aan het aanpassen. Er moet een zekere mate van discipline en orde zijn. Ook het schoolreglement wordt aangepakt en daarin zullen zaken voorkomen die jullie minder leuk gaan vinden,” zegt de bewindsman verder.

 

- Publicidade -

Adhin en de onderwijsdirecteur Robert Peneux kregen na de onthulling van het naambord een rondleiding. “We hebben 16 leslokalen, 2 vaklokalen, een mediatheek, een ICT-ruimte, directie ruimte en 2 toiletten groepen,” vertelt Bholonath. Hiervoor is uit de begroting van het ministerie van Openbare Werken SRD 2.090.000 betaald.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: