spot_img
spot_img

Momenteel eigen apotheek en kantoor in Moengo voor SZF

Atualizado há

- Publicidade -

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft zijn diensten uitgebreid met het in gebruik nemen van een hulpapotheek in Moengo, in het district Marowijne. Tevens is in het pand een kantoorruimte waar de gemeenschap voor informative terecht kan. Naar zeggen van SZF- directeur Stephen Comvalius werd hij twee jaar geleden benaderd door districtscommissaris (dc), Theodorus Sondrejoe. “De dc vroeg wanneer SZF iets zou kunnen doen voor de gemeenschap van Marowijne. Vanuit het stichtingsbestuur is er toen toestemming verleend om te starten en de opdracht is uitgevoerd”.

 

De SZF- topman geeft aan dat er één keer per week medicijnen zullen worden aangevoerd en dat alles vanuit Paramaribo wordt gescreend en online te volgen is. De klantenkring voor Moengo en omgeving wordt geschat tussen de 2.000 en 3.000 personen. “Wij zullen vanuit deze hulpapotheek naar de mogelijkheid kijken, of we ook de mensen van de basiszorg en de overige verzekeringsmaatschappijen kunnen accommoderen”, aldus Comvalius.

- Publicidade -

 

Met gepaste trots zegt Comvalius dat de apotheek “alles erop en eraan” heeft. Het personeel is up to date getraind. Dit project heeft ruim SRD 30.000 gekost. De SZF verzekerden in Marowijne hebben genoten van een primeur. Er zijn namelijk gratis glucosemeters verstrekt aan diabetes patiënten. “De mensen moeten wel zelf de strips aanschaffen”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: