spot_img
spot_img

Mogelijk daling van inflatie

Atualizado há

Volgens de regering zal de inflatie de komende jaren dalen. Deze uitspraak is gebaseerd op de geschatte economische groei van 4,5 procent in 2014. Wonsdag 1 oktober zei president Desi Bouterse, tijdens zijn jaarrede, dat de inflatie dit jaar neerkomt op gemiddelde van 3.8 procent. In 2013 bedroeg deze gemiddeld 1.9 procent.

 

In het komend dienstjaar zullen volgens het staatshoofd buitenlandse en nationale, particuliere investeringen en overheidsinvesteringen gepleegd zullen worden in sectoren zoals mijnbouw, industrie, ICT, energie, landbouw, tuinbouw, veeteelt en visserij. In de grootschalige mijnbouw en huisvestingssector zijn er reeds investeringen ingezet.

- Publicidade -

 

Bouterse hoopt dat deze investeringen positieve invloeden zullen hebben op de gehele economie en op de inkomsten van de Staat. Investeringen zijn ook voor het scheppen van werkgelegenheid positief.

 

Naar zeggen van minister Andy Rusland van Financiën is het proces om de begrotingen samen te stellen niet gemakkelijk. “De voorbereiding is altijd heel intensief, want je moet de zaken goed op elkaar afstemmen”, merkt Rusland op. Met betrekking tot het geraamde begrotingstekort zegt de minister dat het uiteindelijk aan het parlement zal liggen hoe hoog dat wordt. “Het is De Nationale Assemblée die uiteindelijk bepaalt, want zij geeft regering die cheque”, aldus minister Rusland. Het begrotingstekort voor 2015 wordt geraamd op SRD 666 miljoen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App