spot_img
spot_img

Moderne studentenfaciliteit Adekus in zicht

Atualizado há

- Publicidade -

Een lang gekoesterde droom van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) lijkt in vervulling te gaan. Onderhandelingen met Israëlische investeerders voor een lening van 25 miljoen US dollars om een moderne studentenfaciliteit op te zetten zijn namelijk in een gevorderd stadium.

 

“De Israëliërs zijn nu bezig het plan te ontwerpen op basis van onze voorstellen. Aan de hand van de haalbaarheid zal er een definitief besluit worden genomen. Het streven is om een studentencomplex van 1.500 kamers op te zetten met faciliteiten zoals studiezalen en eetgelegenheden.” Dit zegt Kenneth Vasseur, lid van het universiteitsbestuur.

- Publicidade -

 

Behalve onderdak voor studenten uit de districten, zal het zogeheten campusleven naar verwachting moeten leiden tot verhoging van de leerprestaties alsmede het niveau van de Adekus verhogen.

 

Hoewel de gesprekken met de Israëliërs, de LR Group, in augustus zijn begonnen, kan Vaseur niet precies aangeven wanneer het definitief besluit genomen wordt. Over vijf jaar zal Adekus, na een investering van ruim vijftig miljoen US dollar, aanzienlijk zijn verbeterd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: