spot_img
spot_img

Ministeriële taskforce voor chikungunya

Atualizado há

- Publicidade -

Geassisteerd door een ondersteuningsteam, bestaande uit directeuren van ministeries en vertegenwoordigers van enkele instanties, zal de aanpak van de chikungunya-epidemie door een ministeriële taskforce gecoördineerd worden. Tevens wordt meteen gestart met massale voorlichtings- en bewustwordingsprogramma’s via de media.

 

Om het nieuwe schooljaar muskietenvrij te kunnen beginnen zullen er de komende dagen schoonmaak- en bespuitingsacties plaatsvinden bij scholen. Ook wordt er een crisisplan uitgevoerd. Dit werd dinsdag 23 september aan het einde van een vergadering tussen het parlement, de regering en gezondheidszorgautoriteiten bekendgemaakt.

- Publicidade -

 

De Raad van Minister (RvM) – vergadering van dinsdagmorgen werd geschorst zodat besluiten tijdens de meeting met volksvertegenwoordigers direct in de ministerraad konden worden besproken. Minister van Volksgezondheid ad-interim, Ashwin Adhin, deelde de besluiten mee aan het parlement.

 

Zowel Melvin Bouva als Amzad Abdoel van de coalitie zijn niet tevreden met de wijze waarop het Bureau Openbare Gezondheidszorg het chikungunya-vraagstuk tot nu toe heeft aangepakt. Zij missen vooral een gerichte voorlichtingscampagne. BOG-directeur Leslie Resida stak de hand in eigen boezem en gaf toe op dit vlak in gebreke te zijn gebleven. Hij gaf aan dat er een aantal maatregelen zijn getroffen sinds de ziekte in Suriname is opgedoken. Waarnemend voorzitter van het parlement zei dat er geen duidelijke coördinatie van de epidemie vanuit de regering is.

 

Het gebruik van een muskietenenkaars kan effectief zijn om de muskieten die het Chikungunya-virus over kunnen brengen, uit de buurt te houden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: