spot_img
spot_img

Minister RO: verhoofde tarieven blijven overeind

Atualizado há

- Publicidade -

“De markt kan nauwelijks de kosten dekken en de overheid heeft geen geld om de markt te financieren. De verhoogde standtarieven zullen hierdoor rechtovereind blijven staan,” aldus minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) in reactie op de protestactie van de marktventers.

 

Dinsdag gingen de straatventers de straat op aangezien ze het oneens zijn met de verhoging van de huurprijs van de stands. De huur van een landbouwstand is bijvoorbeeld verhoogd van 0,035 SRD naar 3.15 Srd per meter per dag. Dit is geregeld in een staatsbesluit.

- Publicidade -

 

De minister wil met de verhoging van standtarieven meer inkomsten genereren voor de markt. “Ze (marktverkopers, red.) willen de zaak gewoon saboteren. Willen ze kiezen voor de verbetering van de marktomstandigheden of willen ze dat de markt in de slomp geraakt”, vraagt de bewindsman zich af.

 

Volgens Betterson worden de marktventers misleid door Charlton Choy, die het voortouw neemt in de actie. “Vroeger werd bijvoorbeeld stroomkosten betaald door de markt, maar nu moeten de slagerijen dat zelf doen,” aldus Choy.

 

Betterson geeft aan dat de gelden nodig zijn om zowel de gebouwen te verfraaien, het dak en de verlichting aan te pakken als voor voldoende water uit de kraan.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: