spot_img
spot_img

Minister Jim Hok: ‘Geen spelletjes dulden met Afobakadam’

Atualizado há

“Het moet voor iedereen duidelijk zijn wat wel en niet mag. Als samenleving mogen wij niet toestaan dat er spelletjes worden gespeeld rondom de Afobakadam”. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Hij benadrukt dat de totale samenleving haar stem moet laten horen tegen illegale goudwinning in en rondom het Van Blommesteinmeer.

 

- Advertisement -

Zowel het hoofd van de commissie Ordening Goudsector (OGS), Gerold Dompig, als de districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas, waarschuwden vorige week wederom voor de ondermijning van het Van Blommesteinmeer. Vooral bij de hulpdammen van het meer wordt er illegaal gegraven naar goud. Daarnaast worden ook nog voedingskreken van het meer afgedamd door de delvers.”Als één van de hulpdammen het begeeft kan Paramaribo twee meter onder water komen te zitten”, waarschuwt de OGS- voorman. Tevens wordt gevreesd dat er houtdelen of grote rotsblokken vrij zullen komen tijdens de illegale goudwinning, die een niet te overziene schade zullen toebrengen indien deze terechtkomen in één van de zes megastroomturbines van Suralco.

Volgens Hok kiest de regering nu voor een andere benadering om de plaatselijke bevolking van het gevaar te overtuigen. Zo heeft de OGS samen met de Suralco en de gewapende machten de krachten verenigd om een duurzame oplossing te bewerkstelligen. Er wordt een ‘gran krutu’ voorbereid door districtscommissaris Pinas met alle dignitarissen om ook van hen medewerking te krijgen om alle goudactiviteiten buiten het Van Blommesteinmeer te houden en te verbieden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: