spot_img
spot_img

Minister Financiën wordt niet meer gedragen in DNA

Atualizado há

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is momenteel persona non grata bij de coalitiefractie in De Nationale Assemblee (DNA).

Er is donderdagochtend een bespreking geweest tussen Hoefdraad en de fractie van Nationale Democratie Partij (NDP) in het parlement waarbij er harde woorden over en weer zijn gevallen over de financiële status van het land.

Vooral fractieleider Andre Misiekaba heeft zich ontzettend boos gemaakt en mag Hoefdraad naar zijn inziens plaats maken voor iemand anders die het werk wel aan kan.

- Publicidade -

Hoefdraad heeft op een gisteren belegde persconferentie laten weten dat niet hij, maar zijn voorganger verantwoordelijk is voor de grote betalingsachterstand van de overheid en andere ongeoorloofde handelingen met de staatsmiddelen. Als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft hij tussen 2013 en 2015 geen inzage gekregen in de schuldenlast van de overheid en werd hij niet van de nodige informatie voorzien die hij als governor nodig had om het beleid omtrent beheer van de staatsmiddelen effectief uit te voeren; althans dat egt de bewindsman.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App