spot_img
spot_img

Minder stroom door Suralco geleverd

Atualizado há

Met ingang van maandag 18 augustus zal Suralco minder stroom leveren. De maatschappij zal 70 megawatt leveren aan de NV Energie Bedrijven Suriname in plaats van de 100 megawatt. Deze vermindering komt vanwege de langdurige droge tijd, en niet vanwege de finaciële situatie waarin de maatschappij verkeerd. Doordat er minder regen is gevallen in het stuwmeer, wordt er momenteel minder stroom opgewekt.

In aanwezigheid van onder andere president Desi Bouterse, vicepresident Robert Ameerali, minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en de leiding van de EBS werd vrijdag 15 augustus een nieuwe “Diesel Power Plant” van de EBS in gebruik genomen. De nieuwe power plant van de EBS is daarom op het juiste moment in gebruik genomen.

Opvallend was dat vóór de ingebruikname van de nieuwe power plant vele gebieden verstoken waren van electriciteit en wel voor ruim anderhalf uur. Onbekend is wat de reden is van de stroomonderbreking.

Bij de ingebruikname van de power plant legden alle sprekers de nadruk op het zuinig omgaan met stroom. Met de nieuwe power plant is de stroomlevering tot 2016 gegarandeerd. Om de samenleving op lange termijn van stroom te kunnen voorzien zal de EBS verder moeten investeren.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: