spot_img
spot_img

Milieubewustwording als ontgroeningsactiviteit middelbare scholen

Atualizado há

- Publicidade -

Het Ministerie van Openbare Werken (OW) heeft ingespeeld op de ontgroeningsactiviteiten die er momenteel gaande zijn op de middelbare scholen om milieubewustzijn te stimuleren. Er is gisteren een pilot uitgevoerd op de Algemene Middelbare School (AMS) waarbij de nieuwe eerste jaar leerlingen het schoolterrein moesten opruimen en de bomen een cosmetische behandeling geven.

De “groentjes” hebben hun volgens Cherida Monkou, hoofd van de afdeling Straatdienst, zich van hun beste zijde laten zien. De bedoeling is dat de komende dagen nog meer scholen zullen worden bezocht waarbij samen met de leerlingen de terreinen worden onderhouden. Het gaat onder andere om boomsnoeien, uitlijnen en boomspiegels doen. “Het zijn eigenlijk de dagelijkse werkzaamheden die Openbaar Groen verricht”, zegt Monkou.

De achterliggende gedachte is dat er ook wat voorlichting komt bij kijken terwijl er gewerkt wordt. Sommige scholen hebben zelf op OW een beroep gedaan om in het kader van de ontgroeningsactiviteiten informatiesessies te houden met studenten over milieubewustzijn. Daar zal het ministerie van volgens Monkou op inspelen.

- Publicidade -

Nadat ook deze fase is afgehandeld zijn de buurtorganisatie aan de beurt om samen met het publiek op ressortniveau het bewustzijn op gang te brengen. “We beginnen hiermee maar het gaat niet hierbij blijven. We gaan ook de buurtverenigingen uitnodigen en een sessie met ze houden. We hebben wat afspraken met ressortsraadsleden van centrum waar we een wijk als pilot zullen nemen”, aldus Monkou.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: