spot_img
spot_img

Met HI-dependance Albina controle gegarandeerd

Atualizado há

- Publicidade -

Het Ministerie van Handel en Industrie spreidt haar vleugels verder uit naar het oosten. De dependance te Albina is op vrijdag 12 september 2014 officieel geopend. Vanuit haar faciliterende rol is het ministerie van HI verantwoordelijk voor het scheppen van randvoorwaarden voor een gunstig ondernemersklimaat. Daar het grensstadje Albina een bruisend handelsgebied is, was het meer dan noodzakelijk om invulling te geven aan de decentralisatiegedachte en de dienstverlening naar de ondernemers in dit gebied toe te brengen.

 

DC Theo Sondrejoe van Marowijne gaf daarom in zijn korte toespraak aan, dat hij zeer verrast is met de voortvarendheid van minister Don Tosendjojo, mede gelet op het feit, dat in de maand juli van dit jaar er ook een dependance te Moengo in gebruik is genomen. De burgervader wees op het gemak, dat de ondernemers van Albina nu zullen hebben bij het regelen van hun zaken. Ze hoeven de lange afstand naar Paramaribo niet meer af te leggen om ondere andere hun vergunning aan te vragen dan wel te verlengen. “ Alles is nu dicht bij huis,” zei hij met een tevreden gevoel.

- Publicidade -

 

Noodzaak Controle

Voor DNA-lid Marinus Bee is één van zijn dromen werkelijkheid geworden. Met de opening van de dependance van HI in Albina, zullen er volgens de parlementarier een aantal belangrijke ontwikkelingen in het grensstadje plaatsvinden. Dit gelet op de levendige handel, die daar plaatsvindt. Volgens Bee is het de taak van de overheid om partijen te beschermen. In deze gaat het om de consumenten en de ondernemers. Het DNA-lid memoreerde momenten waarbij er spanning en onbegrip was, waarbij de mensen, die daadwerkelijk zouden moeten optreden, er niet waren. Nu met de komst van de dependance van HI, kunnen de medewerkers de consumenten beschermen tegen prijsopdrijving, vervallen producten en smokkelwaar. De heer Bee sprak de hoop uit, dat met de nodige sturing vanuit Paramaribo zoals trainingen, het zeer gemotiveerd team van de dependance te Albina in staat zal zijn om een goede job te klaren. Hij liet tegelijkertijd een waarschuwend geluid horen richting het lokaal personeel, dat voor een groot deel uit vrouwen bestaat, om zich niet te lenen voor corruptieve handelingen. “We verwachten van u: eerlijkheid en oprechtheid,” aldus Bee.

 

Minister Don Tosendjojo benadrukte dat vanaf zijn aantreden, een aantal zaken bekeken zijn en dat heel snel is gebleken, dat er in Marowijne dependances moeten worden opgezet. “ Het is gelukt om zowel een dependance van HI te moengo en nu te Albina te openen.” Voor de HI-minister is het nodig om de dependances op te zetten, zodat er vooral controles kunnen worden uitgevoerd met name in Albina vanwege de levende handel, die hier plaatsvindt. De minister zegt als zoon van Marowijne verheugd te zijn om iets in het district op te kunnen zetten, dat van blijvende waarde is, met de ondersteuning van de gemeenschap, ook na zijn ministerschap. Hij feliciteerde zowel de locale gemeenschap als geheel Suriname met deze aanwinst. Na zijn toespraak mocht minister Tosendjojo samen met DNA-lid Bee het naambord onthullen, waarna de bewindsman samen met DC Sondrejoe het lint mocht doorknippen om zo de ruimten, die HI ter beschikking heeft in het gebouw van het commissariaat, te betreden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: