spot_img
spot_img

Merian goudproject nog onzeker

Atualizado há

- Publicidade -

Over een al dan niet op te zetten goudmijn in het Merian-gebied in oost-Suriname heeft Newmont (een Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont) nog geen beslissing genomen. Uiterlijk aan het begin van het tweede kwartaal zou de raad van bestuur van Newmont hierover uitsluitsel geven. Echter moesten er nog enkele cruciale zaken besproken worden met de Surinaamse regering waardoor ze om uitstel vroegen. Ook in het tweede kwartaal bleef het antwoord uit.

De problemen die Newmont ondervindt in Indonesië vergen alle aandacht van de multinational. De dochteronderneming van Newmont in Indonesië verschilt namelijk van mening betreffende de verhoogde exportbelastingen. Om mijnbouwbedrijven te dwingen smelters te bouwen in het land, heeft Indonesië, een van ‘s wereld grootste koperproducenten, het verbod van de export van erts verboden. Tevens zullen de belastingen die thans ligt tussen de 20% en 25% in 2016 verhoogd worden tot 60%.

Newmont is in Indonesië een van de twee grootste en belangrijkste spelers op de kopermarkt. Door het verhogen van de belastingen wordt het contract volgens Newmont geschonden. De Amerikaanse multinational vindt dat het gesloten contract geschonden wordt met de introductie van de belastingen. Door deze kwestie huivert men nog met het opzetten van de Merian goudmijn in oost-Suriname. Suriname zal hierin met 25% deelnemen. Hierin zal Suriname met 25% participeren.Oofschoon er in November een contract getekend is tussen de Staat Suriname en Newmont voor het opzetten van een goudmijn en tussen de Staat Suriname en iamgold voor het uitbreiden van haar goudactiviteiten, wordt de zaak steeds vooruit geschoven.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: