spot_img
spot_img

Meer dan SRD 2 miljoen buitgemaakt door buitenlandse kredietkaart fraudeurs

 Franse en Romeinse mannen aangehouden.

Atualizado há

- Publicidade -

Twee buitenlanders hebben ongeveer 2 miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind van gelden van bankrekeningen van derden. Ze hebben gebruik gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes (passwords). De 31-jarige Fransman Tyron A. en zijn 39-jarige Roemeense kompaan Florin J. zijn aangehouden hiervoor door de politie.

De Fransman Tyron A. is in de vroege ochtend van dinsdag 25 augustus door leden van Recherche Regio Paramaribo aangehouden nabij het filiaal van een commerciële bank. Zijn 39-jarige Roemeense kompaan Florin J. is op dezelfde dag door leden van de afdeling Fraude aan de Ringweg aangehouden. Tyron en Florin worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, diefstal, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte.

Tyron A. heeft zich hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit is aangetroffen en in beslag genomen een geldbedrag groot SRD 15.000 en valse kredietkaarten. Tyron had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse kredietkaarten onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat van de bankinstelling. Op de verdachte Florin J. heeft de politie ook een geldbedrag, een aantal valse kredietkaarten aangetroffen en in beslag genomen.

- Publicidade -

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat deze verdachten al maanden bezig zijn in Suriname  en dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind hebben met de valse kredietkaarten. Verder bestaat het vermoeden dat deze twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes.

Tyron A. en Florin J. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Fraude van de politie is belast met het onderzoek in deze strafzaak.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: