spot_img
spot_img

Maurice Roemer is nieuwe governor bij de Centrale Bank van Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

President Desi Bouterse heeft Maurice Roemer op zaterdag 22 februari benoemd tot governor bij de moederbank. Roemer, die onder meer door de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is voorgedragen, volgt Robert van Trikt op. Het staatshoofd benadrukte zijn felicitaties namens het gehele Surinaamse volk, omdat volgens hem het financieel systeem in een zeer precaire situatie terecht is gekomen.

De president vervolgde door te stellen dat de benoeming van een nieuwe governor heel wat voeten in de aarde heeft gekost. Hij memoreerde ook de overige kandidaten die een bijdrage hadden willen leveren en sprak zijn bijzondere dank uit aan regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname, Vidjay Kirpalani, en Siegmund Proeve, welke laatste ook in beeld was als de volgende governor.

Volgens het staatshoofd hebben Kirpalani en Proeve hem dag en nacht bijgestaan om te zoeken naar een oplossing voor een groot draagvlak om deze immense taak te kunnen aangaan. President Bouterse wenste governor Roemer veel sterkte toe.

Net als president Bouterse benadrukte ook regeringscommissaris Kirpalani de grote uitdaging waarvoor Roemer staat. Hij zei echter dat er veel hoop is dat het vertrouwen dat herwonnen moet worden in het instituut van de Centrale Bank en alles wat daarmee samenhangt, gewaarborgd zal worden. Volgens de regeringscommissaris is het geen makkelijke taak.

- Publicidade -

Kirpalani ziet echter in Roemer een persoon die over de competenties beschikt en door een breed en sterk platform gedragen wordt. Kirpalani wenste de bankgovernor veel succes toe en bedankte hem voor zijn bereidwilligheid de uitdaging aan te gaan. Hij richtte ook een woord van dank aan president Bouterse en overige instituten voor het aanwijzen van de nieuwe governor.

Governor Roemer sprak zijn dank uit voor het in hem gestelde vertrouwen om de zware taak te vervullen, namelijk het herstel en herwinnen van vertrouwen in de bank. Met steun van de regering, het personeel en Raad van Commissarissen van de bank, relevante stakeholder en de Almachtige zal hij  naar eer en geweten handelen om de taakstelling van de Centrale Bank op prudente wijze ondanks de uitdaging uit te voeren. Roemer sprak van een grote uitdaging, maar zich te zullen inzetten dat het vertrouwen van de bank terugkomt in de samenleving.

De benoeming van governor Roemer werd bijgewoond door onder meer leden van de Raad van Ministers (RvM), de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) en de vakbeweging.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: