spot_img
spot_img

‘Marki!: inzicht in drie regeertermijnen Venetiaan

Atualizado há

- Publicidade -

‘Marki! Uitdagingen en Verworvenheden van drie regeertermijnen Runaldo Ronald Venetiaan als President van de Republiek Suriname.’ Zo heet de documentaire die The Backlot in opdracht van ‘De Vrienden van RRV’ (Runaldo Ronald Venetiaan) heeft gemaakt over de oud-president. Maandagavond 15 september mocht een geselecteerd gezelschap genieten van de ‘preview’ hiervan in TBL Cinemas.

 

Marki! Is een terugblik op de zittingsperiodes van Venetiaan en wat er zich achter de schermen afspeelde. Zowel Venetiaan zelf, enkele partijgenoten en prominenten uit de samenleving komen aan het woord in de documentaire. De militaire periode en daarna worden sterk belicht in de film terwijl Vene openhartig maar tegelijkertijd diplomatisch vertelt over de gebeurtenissen van toen alsmede over de NDP en Desi Bouterse en de problemen in eigen kamp.

- Publicidade -

 

In de documentaire krijgen de kijkers eveneens een glimp van Venetiaan als ‘romanticus’. Tevens komt zijn groei en doorbraak in de politiek aan de orde. De door Vene geleide politieke acties worden echter niet belicht.

 

Vene’s standpunt over de huidige machthebbers is onveranderd. “Het was een donker moment”, zegt Venetiaan doelende op de dag waarop Desi Bouterse tot president gekozen werd. “De assembleevoorzitter heeft daar een grote rol in gespeeld. Het staat dan ook op haar conto.” In de documentaire worden gedichten van Vene voorgedragen. Venetiaan was erg verrast met de film en tegelijkertijd ook dankbaar. “Niet alleen voor de geschiedschrijving maar om te putten uit kracht om te werken aan de ontwikkeling van Suriname.”

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: