spot_img
spot_img

Maatregelen tegen ebola

Atualizado há

In november wordt in Paramaribo de een bijeenkomst gehouden ACP-landen (Afrika, de Cariben en de Pacific-landen). In dat kader treft Suriname maatregelen om een eventuele ebola-uitbraak te voorkomen.

De ebola-epidemie die thans heerst in Guinee, Liberia, Sierra Leone en Nigeria, West-Afrika, heeft al aan circa duizend mensen het leven gekost. Deze landen behoren ook tot de ACP en sturen binnen drie maanden hoge vertegenwoordigers naar Suriname.

Deze week is op het kabinet van de president nagegaan hoe men een ebola-uitbraak in Suriname kan vermijden. Speciaal hiervoor wordt onder meer het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) ingeschakeld.

- Publicidade -

Door verpleegkundigen te trainen in het snel herkennen van deze infectie, kan Suriname zelf alvast maatregelen treffen. Sommige symptomen van ebola komen immers overeen met die van het dengue-virus.

De ACP groep bestaat uit 79 staten. Zowel parlementsleden, ministers als regeringsleiders zullen op de komende conferentie in Paramaribo aanwezig zijn. Zij zullen verder onderhandelen met de Europese Unie over handelsovereenkomsten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App