spot_img
spot_img

Maaltijden gedetineerden in gevaar

Atualizado há

- Publicidade -

Met ingang van het vrijdag 6 maart zullen leveranciers van broden en warme maaltijden aan detentiecentra hun diensten staken aangezien zij reeds lang wachten op uitbetaling door de overheid. In totaal betreft het zestien cellenhuizen die ruim duizend arrestanten herbergen. In het ergste geval betekent dit dat er een opstand in de gevangenissen kan uitbreken. “Het wordt een levensgevaarlijke zaak. Je ontneemt ze al hun vrijheid en dan moeten ze nog zonder eten zitten.”

 

 

- Publicidade -

Agnes Daniël, waarnemend korpschef, weet dat reeds twee leveranciers hun diensten hebben gestaakt, maar weet ze niet dat de overige leveranciers vanaf dit weekend niet garant staan voor levering. “Wij gaan aan de slag met hogere autoriteiten om na te gaan hoe dit probleem op te lossen.”

 

Naar zeggen van de leveranciers wachten ze reeds zes maanden tot een jaar op hun geld. Volgens hen ligt het probleem bij het ministerie van Financiën. Het ministerie van Justitie en Politie heeft haar deel al keurig afgerond. Minister Andy Rusland van Financiën is op de hoogte van het probleem: “deadministratieve afwikkeling is reeds afgerond.”

 

Volgens Rusland is de opdracht tot betaling al gegeven. Momenteel wordt er al geen voeding geleverd bij de cellenhuizen van de politiestations Nickerie, Commewijne en Groningen. In totaal is de overheid reeds meer dan SRD 1.5 miljoen verschuldigd aan de leveranciers.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: