spot_img
spot_img

LVV levert bijdrage aan regionale kokosindustrie

Atualizado há

In het kader van het project ‘Coconut Industry Developementforthe Caribbean’, was een delegatie van de Caribbean Agricultural Research and Developement Institute (CARDI) in Suriname.

Het doel van dit werkbezoek, welke op 7 december had plaatsgevonden, is om een evaluatie te doen over diverse activiteiten binnen de kokossector waaronder de versterking van de productie en de verwerking van kokos, en het ontwikkelen van de juiste technische methode voor de teelt van groente en fruit onder kokospalmen. Naast de evaluatie zal alle andere informatie worden vastgelegd voor het hoofdkantoor van CARDI in Trinidad &Tabago. Die informatie zal voordelen met zich meebrengen voor alle kokosstakeholders op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Het bovengenoemd project wordt gefinancierd door de Europese Unie (EU) uit de 10th European Development Fund (EDF). Het project wordt gezamenlijk uitgevoerd door de International Trade Centre (ITC) en de CARDI. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geeft haar ondersteuning aan CARDI met betrekking tot de uitvoer van dit project. Mohamed Khodabaks van het ministerie van LVV is de focal-point bij dit project.

- Publicidade -

Op woensdag 24 juni 2015 is reeds een bijeenkomst gehouden in Coronie met de stakeholders, waarbij consultant Paul Compton van CARDI en Khodabaks elk een presentaties hebben gehouden. Aan de stakeholders is voorgehouden dat het doel van dit project is om de kokosindustrie in de Caribische landen, waaronder Suriname verder tot ontwikkeling te brengen. De Nationale Stakeholder Platform (NSP) is reeds gevormd ter uitvoering van dit project in Suriname.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App