Tussen de 250 en 300 mensen In Nickerie kweken schapen. Ruim 30 jaar terug liepen er op haast elk erf in de polders van het district schapen. Om deze vorm van kleinveehouderij te stimuleren, is het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) al geruime tijd bezig, kwaliteitsrassen aan te leveren.

 

Publicidade

Door het ministerie zijn er al ruim zestig jonge schapen van het ‘Black Belly’ ras verkocht. LVV- minister Soeresh Algoe wil hiermee niet alleen de kweek van kwalitatief goed vee bevorderen, maar ook bewerkstelligen dat de prijs van schapenvlees voor de burgers omlaag gaat. Hij stimuleert de bewoners diversificatie toe te passen in de agrarische sector.

 

De jonge ‘Black Belly’ schapen komen van het vermeerderingsbedrijf kleinvee te Tibiti. Dit ras kan in haast alle omstandigheden in het land gedijen. Verder hebben ze hebben als voordeel dat ze zich snel vermenigvuldigen.

 

Voorafgaand aan de verkoop heeft LVV de kwekers getraind. In 2015 zal het ministerie trachten andere rassen van dit kleinvee te introduceren in het district.

Comentar

Comentar