Bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven staat de eerste bodyscan die de lichaamstemperatuur van personen scant. De Port Health Officers zullen de binnengekomen reizigers scannen op koorts. Gezien het nieuwe type coronavirus, Covid-19, Zuid-America en het Caribisch gebied heeft bereikt, voelen verschillende instanties zich geroepen ondersteuning te bieden.

In nationaal belang zijn er gezamenlijk acties ondernomen in het goed en optimaal identificeren van Covid-19. Op de verschillende grensposten in Suriname zullen heel binnenkort lichaamstemperatuur opmetingsapparaten worden ingezet.

De ingebruikname van de bodyscan geschiedde tijdens de persconferentie op 3 maart onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid. In aanwezigheid van minister Antoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, directeur van het BOG, Minouche Bromet, en Timothy Mendonça, directeur N.V. Luchthavenbeheer, werd informatie verschaft over deze gezamenlijke actie. Directeur Mendonça gaf aan dat de internationale luchthaven ook de verantwoordelijkheid heeft naar Suriname toe om als landheer en facilitator alle ondersteuning te bieden.

Publicidade

Minister Elias zei dat de bodyscan door firma Rudisa binnen korte tijd is geleverd. Op korte termijn worden landelijk nog 9 bodyscans ingezet. Naast de bodyscans zullen ook Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometers meer bekend als thermo guns worden gebruikt door de Port Health Officers. Deze zijn geschonken door het N.V. Luchthavenbeheer en het Staatsziekenfonds. Sinds enkele dagen worden twee thermo guns, die door N.V. Luchthavenbeheer zijn geschonken, op de JAP Luchthaven gebruikt door de Port Health Officers.

Met deze apparaten worden de screeningsdiensten op Covid-19 voor de Port Health Officers effectiever. Directeur Jessurun benadrukte dat de juiste naam van dit virus Covid-19 is, een nieuwe variant van het coronavirus. Ze gaf verder een uitleg aan de aanwezige pers over de afhandeling door de verschillende autoriteiten bij een vermoedelijke geval van Covid-19. Minister Elias benadrukte op dinsdag 3 maart dat er tot op heden geen enkel positief geval van besmetting in Suriname is.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar