spot_img
spot_img

Letitia Vriesde voorzitter atletiekbond af

Atualizado há

- Publicidade -

“De Surinaamse atletiek gemeenschap lijkt nog erger te zijn verdeeld dan de Surinaamse politiek. In de afgelopen periode als voorzitter van de SAB heb ik mogen ervaren dat ik mijn tijd als voorzitter voor ongeveer 10% aan de atletiek heb kunnen besteden en 90% aan de gevolgen van guerrilla -aanvallen, valkuilen, dwarsbomen, tegenwerking, verspreiden van onwaarheden en verdraaien van feiten”. Dit zei Letitia Vriesde woensdag 6 augustus net vóór de bestuursverkiezingen. Ze legde teleurgesteld de functie van voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond(SAB) neer en trok zich terug uit de verkiezingen.

De Surinaamse atletieksport kampt volgens Vriesde al jaren met diepgewortelde problemen die een positieve ontwikkeling van de atletieksport onmogelijk maken. “Reeds in mijn periode als actieve atleet heb ik dit al aan den lijve mogen ondervinden”.

“Ik kan u vertellen dat ik met trots de Surinaamse nationaliteit bezit en het altijd als een heb beschouwd om de kleuren van onze vlag te verdedigen op het wereld atletiekforum. Ik heb doelbewust de Nederlandse nationaliteit niet aangenomen toen het me verschillende malen werd aangeboden. Na het beëindigen van mijn carrière als topatleet heb ik altijd nog een wezenlijke bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de atletiek in Suriname maar vandaag nu ik hier voor jullie sta kan ik zeggen dat dat in de huidige situatie onmogelijk is gebleken”, aldus Vriesde.

- Publicidade -

De belangen van bepaalde individuen en verenigingen zijn volgens de ex-topatlete zo zwaar dat deze niet terugdeinzen om hun zin door te drijven en er alles aan te doen om te ondermijnen en mensen zover te krijgen iets wel of niet te doen.

Dennis Mac Donald werd bij acclamatie gekozen tot de nieuwe voorzitter.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: