spot_img
spot_img

Let op uw pubers

Atualizado há

- Publicidade -

De afgelopen dagen is het wederom opvallend dat pubers zich of aan crimineelgedrag schuldig maken, al dan niet vermissen. Weet dat pubers snel te beïnvloeden zijn en nog niet echt een zelfbeeld hebben van wie te zijn. Deze zoektocht naar de persoonlijkheid moet met zorg en warmte worden opgevangen door ouders, opvoeders als leerkrachten.

 

Gebeurt dit niet, dan is uw kind voor 95% aan zijn of haar lot overgelaten als aan het waarde oordeel die leeftijdsgenoten geven aan “het leven”. Een kreet in de open natuur maar niet binnen een gesloten samenstelling van de samenleving. Daar wij met z’n allennweten hoe personen met geld of invloed inspelen op de leegte bij pubers om ook mee te tellen in de maatschappij.

- Publicidade -

 

Vaker ben ik op socialmedia uitdagend bezig geweest en de resultaten liegen er niet om. Alles wat zich welopgevoed, beleefd of kerkelijk noemt laat zich ompraten voor een belkaart, SRD 100 of meer en soms minder.

 

Geen oordeel aan dit gedrag gevend is het wel triest om te merken dat pubers, wie de schoen past…, zich makkelijk laten ompraten. Vele mannen als vrouwen maken hiervan misbruik. Ook de criminelen die zich “ondrogron” noemen spelen hierbij gretig in. Gevallen als vermissing , weglopen van huis of bij mijn vrienden of vriendinnen gaan uitslapen zijn stijlen die pubers hanteren om into de maatschappij te zijn. Soms is uw kind niet vermist of weggelopen maar doelbewust of soms onbewust in een lijn gekomen waar geld makkelijk te halen is als te overhalen om makkelijk aan geld te komen.

 

Vaakgenoeg als wij gaan onderzoeken, is de puber in het gevang in het buitenland omdat die drugs heeft weggebracht voor een “sweatdaddy”. Anderzijds lopen zij ook over naar de Franse kant of zijn ze gewoon thuis bij een lover om hun ziel en zaligheid uit te leven.

 

Een andere kant van de medaille is het feit dat globalisatie een vernietigende rol speelt bij pubers. Bijna alle pubers hebben zeer geavanceerde mobiles en doen van alles en nog wat online wat ouders niet kunnen volgen. Vaker vragen ouders ook niet hoe het kind aan zo’n duur toestel komt dat duurder is dan het maandsalaris van de ouders. Het denken in materiële zin bij pubers is een trent die weinig word begeleid. Sociale controle (wat doen wij met z’n allen) valt weg omdat iedereen in de weer is om extra geld te maken hoe danook. Als een dag 24 uur heeft zien sommige gezinnen elkaar 18 uren niet of scheiden de wegen elkaar. Kinderen, pubers voeden kinderen en pubers nu op.

 

Ouders zijn vanwege het inbrengen van middelen thuis, vaker niet aanwezig bij de vorming van hun kinderen. De wereld is in een rush en de mensheid gaat mee met dat tempo met alle gevolgen.

 

Met deze eye-opener wil ik aangeven dat hoe druk je het ook hebt, je tijd moet vrijmaken voorje pubers. Niemand heeft tijd in handen maar tijd moet je maken en niet breken. Een volk gaan tenonder door gebrek aan kennis!

 

Kenneth Niekoop

 

Voorzitter Stg. Taya

 

Mobile: 8762058

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: