Om de landbouw verder te stimuleren is minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) momenteel landbouwpakketten met daarin onder andere kunstmest, zaden en organisch mest, aan het uitdelen aan landbouwers. “Wij maken geen verschil tussen kustvlakte en het binnenland. Als wij een pomp naar Kwamalasamutu of Goejaba moeten brengen, dan kan deze draaien op zonnepanelen”.

 

Publicidade

Tijdens de jaarafsluitingsvergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP) maandagavond 29 december gaf de bewindsman aan dat voedselzekerheid bijzonder belangrijk is voor de regering. Elke dag moeten mensen namelijk overal veilig voedsel kunnen eten. “Met de feestdagen, overal waar je gaat wordt er over eten gesproken. Dit komt niet uit de lucht vallen. Het gaat om landbouw, veeteelt en visserij. De agrarische sector moet op een hoger niveau worden gebracht. Dat kan alleen gebeuren als de mensen op 25 mei bewust gaan stemmen”, benadrukte Algoe.

 

Volgens Algoe moet de ontwikkeling die door deze regering ingezet is verder gaan. Hij gaf aan dat het voedsel verder verwerkt moet worden en in dat kader komt er een ananasfabriek. Tevens zullen er fruit- en groenteverwerkingsunits komen in Wanica en Para. Met betrekking tot rijst zei de LVV voorman dat tientallen jaren hetzelfde gebeurt, alleen met moderne machines. Naar zijn zeggen zal binnenkort rijstolie worden vervaardigd. Tevens kunnen rijstnoedels hier gemaakt worden. Algoe gaf verder aan dat er een maisvariëteit in Suriname is ontwikkeld, waarvan de zaden in de tweede week van januari beschikbaar worden gesteld. “Ik heb alle geloof in de Surinaamse landbouwers. Stem bewust op 25 mei”.

 

Comentar

Comentar