spot_img
spot_img

Landbouwer verdacht van mensenhandel

Atualizado há

De politie heeft de landbouwer Dipak J. aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van mensenhandel. De landbouwer liet vijf illegaal in Suriname verblijvende Guyanese mannen dwangarbeid verrichten op zijn areaal in Nickerie. De man wordt verdacht van mensensmokkel, mensenhandel en illegaal vuurwapenbezit.

 

De politie kwam hier achter toen de mannen kans zagen aangifte te doen bij de politie in Nickerie. Toen werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat hier mogelijk sprake was van mensenhandel. De afdeling Trafficking in Persons (TIP) nam de zaak over en dat leidde tot de aanhouding van Dipak J. Hij is overgebracht naar Paramaribo en ingesloten in het cellenhuis te Nieuwe Haven. De recherche van Nieuwe Haven heeft de zaak in onderzoek.

- Publicidade -

 

De vijf slachtoffers die direct na hun aangifte in vreemdelingenbewaring waren geplaatst, vanwege hun illegaal verblijf in Suriname, zijn in vrijheid gesteld nadat gebleken is dat ze slachtoffer waren van mensenhandel. De mannen zijn inmiddels teruggekeerd naar Guyana.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: