spot_img
spot_img

Korschef KPS: Preventieve maatregelen ingevoerd voor afwijkend gedrag leden

Atualizado há

- Publicidade -

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie staat stil bij het feit dat binnen korte tijd leden van zowel het korps als van de andere gewapende diensten betrokken zijn geweest bij moord en suïcide. Zaterdag 30 augustus was dat wer het geval toen de politieagent Rayen Chitoe heeft beëindigd met een dienstwapen. Volgens Tjin Liep Shie zijn ruim drie jaren terug reeds preventieve maatregelen ingevoerd, nadat het Korps Politie Suriname geconfronteerd werd met drie gevallen van suicide en een geval van moord/suicide binnen vier maanden.

 

Het vroegtijdig signaleren en treffen van maatregelen van en voor afwijkend gedrag en potentiële problemen, is de verantwoordelijkheid van collega’s en de directe leidinggevenden. Indien afwijkend gedrag geconstateerd wordt, dient men direct door te verwijzen naar de afdeling Personeelszorg en/of de Politie Geneeskundige Dienst. Als de desbetreffende persoon een gevaar vormt voor zichzelf of voor zijn omgeving, wordt hem of haar onmiddellijk het wapen ontnomen en zonodig wordt de persoon buiten functie gesteld. De korpschef geeft aan dat zowel psychologen, psychiaters als deskundigen van onder andere Bureau Alcohol en Drugs bij dit proces betrokken worden.

- Publicidade -

 

Indien na begeleiding de persoon weer normaal kan functioneren en geen gevaar meer vormt, dan mag korpschef als enige functionaris binnen het KPS overgaan tot herbewapening. Dit gebeurt echter pas na het verkrijgen van door deskundigen uitgegeven rapporten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: