spot_img
spot_img

Koffiekampers tot mei in Roma pit

Atualizado há

De illegale goudzoekers van Koffiekamp in Brokopondo hebben president Bouterse gevraagd tot mei 2015 te mogen blijven in de Romapit. De Romapit maakt deel uit van de concessie van Rosebel Goldmines. “We willen eigenlijk niet weg, maar Rosebel is gierig en wil dat stuk niet voor ons laten”, beweert de benadrukt de voorzitter van Makamboa, Jurgen Plein. In Makamboa zijn de gouddelvers van Koffiekamp verenigd.

 

Plein heeft het staatshoofd aangegeven dat de door Rosebel beloofde weg naar een ander gebied waar de goudzoekers naartoe moeten, nog niet af is en ook is de brug over de Mindrinetikreek nog niet gebouwd. Daarnaast is de Geologisch Mijnbouwkundige dienst (GMD) nog bezig na te gaan of er goud voorkomt in het toegewezen gebied. Vanwege de aangebroken regens is het onwaarschijnlijk dat de weg spoedig af zal zijn.

- Publicidade -

 

Makamboa heeft recentelijk een onderhoud gehad met de commissie Ordening Goudsector Suriname (OGS) en Rosebel. “Tijdens dit gesprek heb ik begrepen dat OGS mannen gaat verwijderen die niet van Makamboa zijn”, zegt Plein. Naar zijn zeggen zijn ruim 500 mannen die in de Romapit werken geen lid van Makamboa.

 

Op 7 februari 2014 spraken Rosebel, Makamboa en president Bouterse met elkaar af de koffiekampers nog drie maanden goud mocht zoeken in de Romapit

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: