spot_img
spot_img

Klacht ingediend bij OAS-commissie door nabestaanden 8 december 1982

Atualizado há

Op vrijdag 29 augustus is door nabestaanden van de vijftien vermoorde mannen op 8 december 1982, een klacht ingediend bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de rechten van de mens van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Zij zijn van mening dat de verdachten niet ‘adequaat worden vervolgd’.

 

Op 28 augustus is door hen eveneens een verzoek gericht aan de Krijgsraad om zich te mengen in alle 8 december strafprocessen. In de zaak tegen Edgar Ritfeld was er door de procesgemachtigden reeds een verzoek hiertoe ingediend. De procesgemachtigden Stanley Marica, Hugo Essed en Marja Vos kregen op 7 april de gelegenheid gekregen om het verzoekschrift toe te lichten op de zitting van Krijgsraad in Boxel.

- Publicidade -

 

De nabestaanden willen behalve een actieve rol vervullen in het strafproces ook mede bewijslast leveren. Volgens de procesgemachtigden zijn er geen aparte regels nodig, aangezien artikel 8 van het Inter-Amerikaans Verdrag voor de Rechten van de Mens rechtstreeks werkt. Bij de zitting van 7 april zeiden de advocaten dat door de gewijzigde Amnestiewet van 2012 de nabestaanden hun mening niet hebben kunnen geven. Na de aanname van de gewijzigde Amnestiewet hebben de nabestaanden te kennen gegeven een actieve rol te vervullen in het strafproces. Op 28 juli zou de Krijgsraad antwoord geven op dit verzoek, maar die zitting werd verschoven naar 13 oktober omdat 28 juli een nationale vrije dag was.

 

Woensdag 3 september zal door de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, de Stichting 8 december 1982 en de procesgemachtigden een persconferentie gehouden worden betreffende ondernomen de stappen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App