spot_img
spot_img

‘Kinderziekenhuis’ voor AZP

Atualizado há

- Publicidade -

Over niet al te lange tijd krijgt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een nieuwe afdeling erbij, waar zeventig kinderen verzorgd kunnen worden. Bedoelde afdeling, het Academisch Pediatrisch Centrum komt op het terrein van AZP te staan. Volgens hoofd van de kinderafdeling, Amadu Juliana, gezien worden als een heel ziekenhuis maar dan voor kinderen.

de huidige capaciteit van het ziekenhuis is niet toereikend voor alle kinderen die verpleging behoeven. Daarom is de uitbreiding een welkome aanwinst voor Juliana. Verwacht wordt dat met de nieuwe afdeling in de landelijke behoefte kan worden voorzien.

De voorzitter van Stichting Staatsolie Fonds, Wim Dwarkasing, zegt erg blij te zijn een bijdrage te kunnen leveren. Vanwege capaciteitsgebrek sterven er nog onnodig pasgeborenen, aldus Dwarkasing. De financiën voor de bouw van het ‘kinderziekenhuis’ komen van Stichting Staatsolie Fonds.

- Publicidade -

De apparatuur voor de nieuwe afdeling wordt wel door de overheid gekocht. Ook de Japanse oliemaatschappij, Teikoku Oil, heeft een bijdrage gedaan aan de nieuwe afdeling namelijk honderdduizend US dollars. Met deze bijdrage zijn onder andere drie incubators aangekocht. Ook de speelruimte zal gemoderniseerd worden. Ook kinderen met een beperking mogen gebruik maken van de speeltoestellen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: