In verband met het dertigjarig bestaan van het Ewald P. Meyer Lyceum (Lyco II) hebben leerlingen en docenten van deze school geschenken overhandigd aan kinderen met een beperking.

 

Publicidade

In 2013 is er speciaal voor de viering van 30 jaar Lyco II een commissie in het leven geroepen om ideeën aan te dragen en uit te voeren. Een van de ideeën was het gedenken van kinderen met een beperking.

 

Zowel het Parelhuis, Stichting Claudia A als Matoekoe mochten hun behoeften kenbaar maken aan de school. Op maandag 10 en dinsdag 11 november vond de overhandiging van de geschenken plaats. Het Parelhuis kreeg een dvd-speler en vijftien padvindersuniformen alsmede 25 films op dvd. Een volautomatische wasmachine is aan het Parelhuis overhandigd, terwijl Matoekoe een televisietoestel in ontvangst mocht nemen.

Zaterdagavond werd een schoolfuif gehouden in Zin Café aan de Rooseveltkade. Tot de feestactiviteiten behoren verder een sportdag, barbecue battle en wandelloop. “Het is voor ons een uitdaging om deze activiteiten te houden, want de leerprestaties moeten niet eronder lijden. Wij moeten ook rekening houden met het aantal vrije dagen die er zijn”, geeft docent Sociologie Marilva Pelhan aan.

Comentar

Comentar