spot_img
spot_img

Kinderen maken spelenderwijs kennis met kwik tijdens KBF 2015

Atualizado há

Een vissenspel, waarbij de kinderen zoveel mogelijk gezonde vissen moeten vangen; een levensgroot kwikbord dat middels vraag en antwoord inzicht geeft in de gevaren van kwik of het kwikroute spel dat in één oogopslag laat zien hoe kwik uiteindelijk in zowel de natuur als in ons lichaam terecht komt;

Door middel van educatieve spelen, leren kinderen tijdens het Kinderboekenfestival 2015 (KBF), alles over kwik, de gevaren ervan én over kwikvervuiling in Suriname.

No Kwik Educatieprogramma

- Publicidade -

Het kinderboekenfestival vormt het begin van het educatieprogramma van de No Kwik campagne die gedurende dit schooljaar langs verschillende scholen zal gaan. Naast de spelen ontvangen de scholen ook lesbrieven van No Kwik die de docenten met de leerlingen in de klas kunnen behandelen.

De stand van No Kwik is tijdens het KBF in de verschillende districten aanwezig. Het startsein wordt gegeven op 28 januari in Groningen, Saramacca. Gevolgd door Brokopondo (18 t/m 20 februari), Paramaribo (23 t/m 28 maart) en Wanica (27 t/m 30 april).

Over No Kwik

No Kwik zet zich in voor een kwikveilig Suriname. Op een interactieve manier creëert de campagne onder   kinderen,   jongeren   en   ouderen   bewustwording   over   de   gevaren   van   en   oplossingen voor kwikvervuiling voor mens, natuur en dier. Iedereen kan zich aansluiten bij de campagne, door zich aan te melden als supporter via www.nokwik.sr. No Kwik wil via de website 35.000 supporters verzamelen.

No Kwik is een productie van The Back Lot. De campagne wordt internationaal en lokaal gefinancierd door Suriname Conservation Foundation (SCF), World Wide Fund (WWF), Small Grants Programme (SGP) en Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF).

_____________________________________________________________________________________

Voor meer informatie over het educatieprogramma van No Kwik, kunt u contact opnemen met:

No Kwik (via The Back Lot op het telefoon nummer 400 802)

Aïsha Esseboom

Flamboyantstraat 18

Paramaribo

+597 400802

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: